VIK Hockey engagerar!

Efter gårdagens match höjdes en hel del röster kring engagemanget på läktaren, kul!
Många kritiserade "oss i klacken" för att lysa med vår frånvaro och att det endast var den "nya klacken" som höll igång. Jag vill inte göra det här större än vad det är, men jag vill samtidigt förklara hur vi ser på både det och framtiden.

Om vi börjar med anledningen till att engagemanget från vår sida på läktaren den här säsongen varit svalare än tidigare och vad vi är vana med, så beror till största sannolikhet på att förra säsongen slutade som den gjorde. Sedan när vi väl fick upp ångan så började laget svika mer och mer, vilket tär otroligt på både kropp och själ när man andas och lever VIK Hockey. 

Utan att fastna i detaljer så var det som hände igår att, vad jag har fått förklarat för mig, en sponsor med sällskap ville bidra till en god stämning i hallen, vilket vi självklart är väldigt positiva till. Det folk först reagerade på var vad dessa kom ifrån och vad de gjorde där, ingen hade informerat om att något sådant här skulle hända. Reaktionerna från vår sida kan man självklart ha synpunkter på, men just där och då så kändes det som att vi inte "dög" och att man då tar saken i egna händer. Kanske överreagerades det, men folk är så otroligt passionerade att man ser det som ett personligt påhopp, skillnaden mellan sak och person är hårfin. Som sagt så är vi extremt positiva till att folk vill engagera sig och stötta laget från läktarplats. I det här fallet hade vi helst sett att man haft en dialog tillsammans med oss och klubben, för att tillsammans göra en kraftsamling på ett ställe, södra stå. Självfallet är all support bra support, men nu blev det bara onödig pajkastning, vi alla vill ju en och samma sak, att VIK ska vinna. 

Vad gäller framtiden så tror och hoppas vi på att VIK Support kommer leva vidare, men det ställer vissa krav, både på oss som är aktiva idag, men även på er som supportrar. Vi behöver rikta engagemanget för att hitta tillbaka till den klass vi är vana vid, och som laget förtjänar. För att vi ska ta dessa steg så behöver vi ha in folk som hjälper till, det gäller vid såväl på läktaren, som vid tifofix och inte minst i styrelsen. Idag är vi en handfull personer som gör allt och har så varit de senaste 5-10 åren, det är inte bra för någon organiastion. Därför måste vi tillsammans hitta en väg framåt, vi i VIK Support är inte på något sätt farliga, vi älskar och brinner för VIK Hockey. Supportskap är kul, framförallt när man gör det tillsammans, det blir vi och laget mot världen!VIK Support genom Ordförande Tom Lindh

Troligtvis kommer detta röra upp känslor ännu en gång (vilket inte är avsikten), så feel free att kommentera nedan eller varför inte maila oss om du vill engagera dig, gör det här. Vi är alltid öppna för dialog och all sorts feedback, men håll det på en bra nivå, pajkastning har vi fått nog av!

Länk till kommentarerna i VLT:
http://vlt.se/sport/ishockey/1.3595....

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar