Matchrapport: VIK-IK Oskarshamn 2-0

* VIK var återigen på jakt efter revansch efter en förlust på bortaplan, i förlustmatchen mot Malmö med 4-2 gjorde Markus Kinisjärvi och Marcus Jonsson varsitt mål.

* Kevin Doell gjorde 1-0 efter en klockren passning från Kenneth Bergqvist i den första perioden.

* I andra perioden gjorde VIK mål i spel 5-3 genom Jeremy Williams. Efter en passning från Mitell klippte Williams till pucken direkt och en skymd Zajkowski var chanslös i IKO-målet.

* I den tredje perioden kändes det som att VIK bevakade ledningen på ett tryggt sätt och den omutliga Jonas Fransson fick ännu en gång hålla nollan.

* Även om det bara blev två mål framåt kändes matchen mot Oskarshamn som ett klart steg framåt offensivt. Frycklund, Romano, Caputi och Kinisjärvi hade alla fina chanser att sätta ytterligare mål för gulsvart.

* Värt att notera är också Viktor Mårtenssons två sköna proppar i försvarszon, två nästan identiska bröstvärmare.

* Mindre skön var dock tacklingen som Tony Romano åkte på, den borde renderat i ett matchstraff.

* Heder till alla som trotsar den moderna ishockeyn (TV-soffan) och befinner sig i arenan för att stödja laget!