Matchrapport: VIK-Troja/Ljungby 2-1 efter straffar

Efter förlusten mot Karlskrona med 2-0 väntade en ny utmaning. Troja/Ljungby stod för motståndet och vi fick uppleva en match som inte kommer gå till historien som en av de mest välspelade.

Troja tog ledningen innan Kenneth Bergqvist kunde kvittera efter halva första perioden. Annars kunde vi konstatera att spelet låste sig för VIK i offensiven och det "fipplades" lite för mycket med pucken. Troja gjorde även en bra bortamatch och speciellt Bengtsberg i målet stod för en bra insats med ett par svettiga räddningar, minst två VIK-avslut satt dessutom i ribban. Frustrationen spred sig uppemot läktaren och från läktarplats måste vi arbeta på att försöka omvandla frustrationen till ännu mera stöd för att bära fram laget. Det är här vi har chans att påverka och vi måste enligt mig ha mer tålamod med lagbygget och tiden det kommer ta att spela ihop laget.

VIK:s defensiv stod återigen för en godkänd insats, allt som oftast kändes det tryggt bakåt och Fransson gjorde en bra insats mellan stolparna. Mitell saknades fortfarande men Romano var tillbaka efter sjukdom och det var han som satte den avgörande straffen vilket gav VIK bonuspoängen. Romano var även pigg under matchen och belönades med priset som matchens lirare.

Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi får se det positiva i att VIK plockar poäng trots att spelet lämnar mer att önska. Jag känner dock ingen större anledning till oro och jag är säker på att offensiven kommer lossna inom kort!

//VIKing

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar