Senaste nytt från tifogruppen:

Skänk pengar till Tifogruppen i hinkarna vid VIK Supports monter.

Tifots historia:

Tifo kommer från italienskans tifosi som betyder supporter. I Sverige har tifo mer fått betydelsen att specifikt innebära läktararrangemang/koreografier, d.v.s. när ett lags supportrar hyllar sitt lag visuellt med exempelvis flaggor, mosaik, konfetti, kvittorullar mm. De första arrangemangen på VIK-läktaren var under slutet av 90-talet och bestod mest av enkla saker som konfetti och tomtebloss. De större arrangemangen började under säsongen 2001/2002 när VIK spelade i division 1 och har fortsatt fram till idag. Arbetet idag med tifo-arrangemang sker till stor del genom frivilliga.

Stöd Tifogruppen:

Tifo-arrangemanen bekostas genom delar av medlemsavgiften i VIK Support, insamlingar i hinkar och privata bidrag . På grund av att arrangemangen oftast är väldigt dyra så har det stannat på 2-3 stora tifo-arrangemang varje säsong. Ditt bidrag är nödvändigt för en fortsatt färgglad VIK-läktare. Bli därför medlem i VIK Support och skänk en slant i någon av våra hinkar under matcherna.

Alla som är intresserade av att hjälpa till med att tillverka tifo-arrangemang kan hålla ett öga på hemsidorna nedan och framförallt medlemsforumet för VIK Support. Allt arbete sker på ideell basis och platsen är allt som oftast Rocklunda.

 

Foto: Jorma Linna