Matchrapport: VIK-Djurgården 2-0

Efter den snöpliga förlusten med 3-1 borta mot Björklöven, där VIK enligt rapporter inte övertygade var det många som höll tummarna för en bättre insats mot Djurgården. Matchen fick dock en tråkig inledning med försenad matchstart efter en rökbomb, mer om det kan läsas här.

När väl spelet kom igång bjöds de ca 4600 på en kampartad tillställning där de gulsvarta drog det längsta strået. Efter en mållös förstaperiod kunde Jeremy Williams skicka in 1-0 i den andra perioden. Målet kom efter en snabb spelvändning och en snygg fint på blålinjen som lurade djurgårdsbacken.

Jonas Fransson var utmärkt i målet under kvällen och ingav stor trygghet. Fransson knep även en straff i den tredje perioden.

Segern säkrades när Luca Caputi satte sista målet i öppen kasse. Vilt jubel på läktarplats och en strålande inledning på helgen och några dagars välförtjänt vila för både spelare och supportrar.

På läktarplats var stämningen hög matchen igenom, med ett par riktigt höga ljudtoppar i framförallt tredje perioden.  Helt klart något att bygga vidare på inom VIK-klacken denna säsong.