Supporterföreningarna ställer krav på fler lördagsmatcher i Hockeyallsvenskan

Antalet lördagsmatcher i Hockeyallsvenskan har i år sjunkit till en skrämmande låg nivå och vi i VIK Support ser detta som ett allvarligt hot både mot klubbarnas ekonomi samt Supporterkulturen i Hockeyallsvenskan. Supporterföreningar i Hockeyallsvenskan med Supporterklubben (SSK) som initiativtagare har därför gått ihop och författat ett krav på ökat antal lördagsmatcher i Hockeyallsvenskan. Läs vårt brev till makthavarna samt vår motivering nedan.

Supporterföreningarna i Hockeyallsvenskan kräver fler Lördagsmatcher:
Säsongen 2019/20 har samtliga klubbar i Hockeyallsvenskan totalt 37 lördagsmatcher ihop, att jämföras med SHLs 151st. Supporterföreningarna kräver ett Hockeysverige där både SHL och Hockeyallsvenskan har möjlighet att spela matcher på lördagar.

Många klubbar i Hockeyallsvenskan har sedan tidigare ekonomiska problem och bristen på
lördagsmatcher förstärker dessa och kommer ge ekonomiska konsekvenser också på lång sikt.

  • Lördagsmatcher ger möjligheter för klubbarnas supportrar att resa till varandra vilket både ger ökade publikintäkter samt ett levande arenautrymme. Två klackar i arenan ökar stämningen och inramningen vilket i sin tur ger en arena värd att spendera pengar i. Lördagsmatcher möjliggör bra stämning vilket lockar både mer publik och sponsorer.
  • Lördagsmatcher med tidig start är en förutsättning för att familjer med mindre barn ska kunna gå på ishockey. Att fortsätta som idag gör att Hockeyallsvenskan riskerar att förlora en hel generation supportrar som inte växt upp med ishockey på plats och vars framtida supporterskap och ishockeyintresse kommer konkurrera med Netflix och sociala medier. Utan lördagsmatcher är denna kamp förlorad på förhand.


Att som idag offra lördagsmatcher som en följd av ett TV-avtal är tveksamt både ifrån ett långsiktigt perspektiv men också här och nu då en hel del av de TV-pengar som kommer in, direkt förloras i andra änden som en följd av minskad publik (barnfamiljer och bortasupportrar). Vi är även oroliga för att supporterkulturen i Hockeyallsvenskan riskerar att försvagas rejält om den här snedfördelningen fortsätter.
 
Supporterföreningarna kräver även att serieläggarna aktivt försöker lägga de matcher som spelas på lördagar mellan klubbar där det finns en möjlighet att anordna bortaresor mellan städerna. Dessa matcher måste alltid ha förtur till just lördagar.  

//
Supporterklubben (Södertälje)
Black Army (AIK)
Allmänna Supporterklubben (AIK)
Lumberjacks (MoDo)
VIK Support (Västerås)
BIK Support (Karlskoga)
Timrå IK Supporterklubb (Timrå)
Blackbugs (Karlskrona)
Hästen Fanz (Vita Hästen)
Green Devils (Björklöven)
Rödblåa Fans (Västervik)
Gröna Brigaden (Tingsryd)
Faleijs1935 (Mora)
Red Lions (Almtuna)

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar