Äntligen är säsongen igång

Det blev en lång och bra dag för oss som styr skutan i VIK Support söndagen den 6 augusti. Dagen startades redan kl. 11.00 med lite förberedelser för att kunna sälja både medlemskap och souvenirer medan VIK Hockey sålde sina säsongskort.

Vid 11.30 så hade vi ett välbesökt möte för att diskutera vad som behövs göras för att utveckla klacksektionen. Nytt blod behövs och det ser det ut att bli också. Kulturen måste föras vidare. Sammanfattningsvis så tycker vi att det var ett bra möte där allt från läktarsånger, tifo och supporterresor diskuterades.

Lokalen fylldes på allt eftersom och vid 12-tiden så tog VIK’s huvudtränare Thomas Paananen över ordet. Han presenterade sig själv och berättade om hur han själv var som spelare. Han var ärlig och sa att han inte var någon lirare utan spelade med hjärtat varje gång. Vi som minns honom från isen vet att han var en riktig krigare och hoppas han kan överföra den inställningen till spelarna så kommer denna säsong bli fantastiskt rolig att beskåda!
Paananen betonade vikten av att få försvarsspelet att fungera och hur viktigt det är att alla gör sitt jobb för att helheten skall gå ihop. Detta är något de jobbar med på träningarna i dagsläget då försvarsspelet måste sättas först. I det offensiva spelet så vill han att spelarna skall få utnyttja sina styrkor och inte bli alltför styrda och få bryta mönstret. Det han också påpekade var att man skall spela på samma sätt vilka man än möter hemma eller borta. Man skall spela på VIKs sätt och inte anpassa sig efter motståndarna.

De ca 50 personer som fyllde upp lokalen fick också en presentation av hur ett träningspass kan vara upplagt och hur det presenteras för spelarna innan träningen. Allt för att de skall vara beredda att köra när det är dags och inte behöva förklara flera gånger under träningarna.

Ispasset bestod i år av ett riktigt träningspass och inte en massa tävlingar. Vi fick se ett riktigt fartfyllt sådant och det var riktigt intressant att se många av spelarna i det tempot. Detta kan vara något att bygga på inför framtiden. En bra mix av årets allvarliga träning och föregående års skills competition kan vara en riktigt bra idé.

Sammanfattningsvis så sålde vi en hel del medlemskap och souvenirer vilket var jättebra. Vi kommer fortsätta försäljningen vid alla våra hemmamatcher så passa på och köp vår snygga halsduk eller t-shirt för endast 120kr styck! Vi vill även i år slå medlemsrekord i VIK Support så därför siktar vi på att bli minst 400 medlemmar. Medlemskapet kostar endast 100kr och då får man ett medlemskort som ger 20% rabatt på notan varje gång ni är på restaurang Allstar. Har ni varit medlemmar och har ett kort och vill förnya medlemskapet så ta med det och förläng det hos oss bakom sektion R/S redan nästa match! Ju fler medlemmar vi är desto billigare bortaresor och fler TIFO’n kan det bli. Medlemsansökan kan göras smidigt på vår hemsida viksupport.com eller direkt vid vår disk i arenan, så bli medlem NU!

Forza Gulsvart!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar