VIK Supports ställning till VIKs tilltänkta styrelse

Tidigare i veckan gick valberedningen i VIK Hockey ut med den föreslagna styrelsen inför kommande säsong och vi i VIK Support vill nu ge vår bild av den tilltänkta konstellationen.
Vi har från dag ett i den här soppan haft dialog med folk i valberedningen och kring klubben angående hur vi tillsammans ska skapa ett VIK med en framtidsvision och där man kan känna en närhet och vilja samlas runt klubbmärket. I början av april hade vi ett inledande möte med Valberedningen då de presenterade grundtanken med kommande styrelse, där de förklarade vad de vill ha för inriktning etc. Därefter har vi haft en löpande dialog kring deras arbete och så i fredags fick vi deras slutgiltiga förslag till ny styrelse. 
Det vi, precis som de flesta av er, reagerade starkast på var såklart att Mattias Jonsson var föreslagen som ny ordförande, detta trots att han varit inblandad i styrelsen som ansvarat för den gångna säsongen och vad allt det innebär. Vi vet att det är kontroversiellt, men samtidigt vet vi hur mycket tid och kraft Mattias lagt ned i arbetet med att rädda VIK, dessutom var den gångna säsongen hans första i styrelsen och vad vi förstår är det som hänt i klubben något som legat och släpat i flera säsonger. När valberedningen sedan förklarade ingående kring de olika ledamöterna, deras arbetsuppgifter och hur man vill att styrelsen jobbar insåg vi att det här kan bli hur bra som helst. Mattias behövs i egenskap av tidigare ledamot, han har vid det här laget synat och lärt sig organisationen utan och innan, det ska han kunna använda för att få ihop den nya styrelsen, få dem insatta och börja arbeta så snart som möjligt. 
Vi har varit tydliga från början, vi måste se till att ha inflytande i styrelsen, tidigare har det varit skyddad verkstad och få har ens vetat om namnen på alla där. Det är många av er där ute som krävt att någon från VIK Support ska ha en styrelsepost, för oss är det viktigaste att vi känner förttroende för styrelsen och att de arbetar för klubbens bästa. Det känner vi att vi kommer få med den nya konstellationen,  inte minst med Christer Brostedt som vår speaking partner. Dessutom kommer styrelsen tillsammans arbeta för VIKs bästa, tanken är inte att Mattias själv ska representera styrelsen och styra, de ska tillsammans ta oss uppåt och framåt. Vi tror starkt på förslaget och kommer, om inget annat uppkommer kring Mattias inblandning i förra årets soppa, att ställa oss bakom valberedningens förslag. 
Nu är det upp till er som är medlemmar i VIK Hockey att gå på mötet och göra er röst hörd, det är medlemmarnas skyldighet att få klubben dit man vill!

TILLSAMMANS SKA VI FIXA DET HÄR!

//Styrelsen VIK Hockey Support

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar