#RäddaVIK

VIK-vänner, Läget är kritiskt.
Vår förenings ekonomi har misskötts av klubbens företrädare och existensen för klubbens elitverksamhet är nu hotad. Vi känner precis som er ilska, frustration och besvikelse över det inträffade. En sportsligt dålig säsong trumfas nu av ett scenario ingen av oss trodde att hockeyälskare i Västerås någonsin mer skulle ställas inför. Men nu är vi där igen. Vilka fel och av vilka personer felen begåtts får framtiden utvisa men förtroendet för de ansvariga i föreningen är hos många av oss obefintligt i det här läget. Vi uppmanar därför alla medlemmar i VIK Hockey att besöka årsmöte och ett eventuellt extra årsmöte för att göra sin röst hörd gällande föreningens verksamhet och styrelsesammansättning.

Glädjande i detta mörker är att ungdomsverksamheten inte berörs av det utsatta läget. Möjligheten för stadens barn och ungdomar att spela ishockey VIK är alltså inte hotad.

Med det sagt måste vi se nyktert på detta. Läget är kritiskt.
VIK Hockey avser inleda en rekonstruktion och klubben behöver inom en vecka få in ca 1,5 Mkr för att klara den akuta likviditetskrisen. Innan den 30 april behövs ytterligare medel skjutas till och det totala underskottet är omkring 4-5 Mkr. Det är nu agnarna skiljs från vetet. Vi VIK-vänner behöver nu sluta upp och enas. Inte för att rädda hedern för en slarvig klubbledning utan för att rädda vår förening.
VIK Support lanserar därför i detta svåra läge kampanjen #RäddaVIK där vi ber dig med VIK-hjärta bidra med pengar för att rädda vår förening. Du kan bidra via bankgiro 772-0717 och via swish 123 427 52 93 - alla belopp, stora som små är naturligtvis varmt välkomna! Märk din betalning med #RäddaVIK.
Kampanjen har inledningsvis som mål att samla in 200 000 kr och det första delmålet är den 30 april 2016. VIK Support kommer med hjälp av kunniga personer löpande hålla en dialog med VIK Hockey för att hålla sig uppdaterade om läget och de pengar som samlas in i kampanjen kommer endast komma VIK tillhanda om vi ser att detta går vägen. Skulle det onämnbara inträffa kommer pengarna betalas tillbaka till alla som bidragit till kampanjen, med erbjudande om att låta medlen kvarstå för att istället doneras till VIK Hockeys ungdomsverksamhet.

Med anledning av den chockerande situationen har VIK Support haft ett extrainkallat styrelsemöte där vi beslutat att vid behov ställa föreningens finansiella resurser till förfogande för att rädda VIK Hockey. Vi kommer också ställa våra personella resurser till förfogande för att inbringa ytterligare likvida medel för att rädda föreningen VIK Hockey.

I denna stund väljer vi att inte peka finger för att hitta syndabockar. Det kommer tid för detta. Nu lägger vi fokus på att rädda vår förening och bjuder nu in dig att vara med på denna resa!

Styrelsen i VIK Hockey Support
Torsdagen den 3 mars 2016
 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar