Betr. SHL:s förslag att förändra förutsättningarna för egna ligan

De senaste dagarna har både tidgingar och sociala medier svämmat över av åsikter gällande SHL:s förslag att förändra ligan, därbland ändrade sportsliga förutsättningarna för att ta sig upp i högsta ligan. Vi i VIK Support förkastar detta förslag helt. Dett genom det öppna brevet från oss supportrar där samtliga Supporterföreningar i SHL och HockeyAllsvenskan skrivit under (läs brevet nedan). Dessutom kommer vi under morgondagens match att visa vårt missnöje genom banderoller och 10 minuters tystnad i första perioden.

Därför vädjar vi till alla i hallen att ställa sig bakom oss och vara tysta i matchens första 10 minuter som protest mot SHL:s frispel och visar hur hockey blir om man tar bort alla känslor från sporten!Svenska hockeysupportrar: Riv upp SHL-förslaget!

På fredagsmorgonen möttes vi av SHL:s förslag på nytt seriesystem. Bland annat innebär det att de lag som har bäst ekonomi och förutsättningar ska flyttas upp i en utökad högstaserie, att kvalserien skrotas och att bara ett lag behöver kvala sig kvar.

Vi som supportrar till svenska hockeylag anser att vilka som spelar i den högsta serien ska avgöras på sportsliga grunder – inget annat. All lagidrott går ut på att vinna matcher, inte på vem som har den "coolaste" arenan eller det största namnet.

Vi är övertygade om att förslaget, om det blir verklighet, är början till svensk hockeys verkliga död. Spänningen i en mer eller mindre stängd serie blir obefintlig, hela systemet är orättvist och kommer att slå ut de flesta föreningar som i dag kämpar i Hockeyallsvenskan.

Svensk ishockey borde utgå från publikens intresse – vårat intresse. Stämningen i och runt våra arenor är central för hockeyns välmående. Om ni vill att hockeyn i Sverige ska ha en framtid är det oss ni ska lyssna på.

Vi kräver att våra respektive klubbar gör allt för att stoppa det här förslaget.

Låt det sportsliga avgöra.

/Järnkaminerna (Djurgården), Ultra Caos Sthlm (Djurgården), Black Army (AIK), LuleåFans (Luleå), LÅ Ultras (Luleå), White Lions (LHC), LKPG Fanatics (LHC), Brynäs Support (Brynäs), Lakers Lakejer (Växjö), Psycho Circus Tifo (Växjö), Blackbugs (Karlskrona), Timrå IK Supporterklubb (Timrå), Rätta virket (Timrå), BIK Support (BIK Karlskoga), Green Devils (Björklöven), Sektion H (Björklöven), Goa Gubbar (Frölunda), Bryggeriet (Färjestad), VIK Support (Västerås), GSU 02 (Västerås), Gulsvart Youths (Västerås), Angel Island Army (Rögle), North Power (Skellefteå), Charter Division (Skellefteå), Redhawks Support (Malmö), Superstars (Leksand), Leksand Tifo Crew (Leksand), 14-3 (Örebro), Red Lions (Almtuna), Supporterklubben (Södertälje), Blue Front Support (Oskarshamn), Lumberjacks (Modo), Troja Support (Troja/Ljungby), Ung Kamratskap Troja (Troja/Ljungby), Aspen Army (Asplöven), North Bank Supporters (HV 71), Wolfpack (Färjestad), Morafans (Mora IK), Fautores Malmö (Malmö Redhawks)

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar