Matchrapport: VIK-Rögle 3-2 efter straffar

Den pinsamma matchen mot Almtuna finns det inte mycket mer att säga om än vad som redan sagts.

Matchen mot Rögle hemma på Rocklunda var en chans till upprättelse. Efter en mållös förstaperiod tog VIK ledningen med 1-0 genom ett stenhårt skott från Jeremy Williams. Tyvärr drog även Williams på sig en onödig utvisning i slutet av andra perioden och Rögle kunde kvittera strax innan periodvilan. Några minuter in i tredje tog Rögle även ledningen och många fruktade nu att det skulle inkasseras en tredje förlust på raken. Kenneth Bergqvist lyckades dock styra in en puck framför mål och matchen gick till övertid. Efter en mållös förlängning gick matchen till straffavgörande där Tony Romano hade stor show och gjorde mål på 4:a av sina 5 straffar. Bonuspoängen stannade därmed kvar i Västerås. På läktarplats var det en trogen kärna som höll igång godkänt matchen igenom. Det man skulle kunna önska är att frustrationen, hos hela hemmapubliken, när spelet inte stämmer till 100 % är att mer fokus lades på att "psyka" motståndarna. Rocklunda ska inte vara ett mysigt ställe för motståndarna att komma till och vi i publiken har en viktig uppgift att få de ur fokus.

I nästa match väntar Timrå som vi spelade ut i premiären. Räkna med att Timrå kommer försöka göra allt i sin makt med att åka från Rocklunda med poäng. STÖD VIK!

//VIKing

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar