Matchrapport: VIK-Rögle 1-0

Efter 3-0 segern borta mot Asplöven där Tony Romano gjorde två mål och Luca Caputi ett var det dags för hemmabatalj mot Rögle. Rögle hade inlett serien svagt innan de vann sin första match mot IKO i föregående omgång. Rögle inledde också första perioden bäst och VIK-spelarna fick gå till paus nöjda med 0-0. Spelet lämnade mycket att önska och VIK-spelarna hade onekligen svårt att få passningsspelet att stämma. Det knackiga spelet fortsatte i andra perioden även om en nivåhöjningen kunde anas.

I början av tredje perioden kom så målet som frälste oss på läktaren denna kväll. Helmersson leverade en perfekt passning till Fredrik Johansson som klippte till direkt vid teckningscirkeln och pucken satt i nättaket bakom Maxwell i Röglemålet. VIK kunde sedan hålla undan för Rögle och Jonas Fransson i VIK-målet kunde inkassera sin tredje nolla på raken, vilket han firade med VIK-klacken efter matchen. VIK är därmed uppe på samma poäng som Karlskrona i serietoppen.

Även på läktarplats inleddes matchen svagt med en något avslagen stämning, lite av en baksmälla efter Dif-matchen kanske? Publiken arbetade dock sig in i matchen under andra och tredje perioden, men även här finns det mer att sträva efter inför kommande matcher.

//VIKing

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar