Intervju med GrönvitaSumo

Vem är Jonas "GrönvitaSumo" Lindeblad?
-Jag är en 31-årig tvåbarnspappa som bloggar på gronvitasumo.se där jag följer hockeyn med stort intresse. Först och främst är det Rögle som gäller men jag har väldigt intresserad av allt som sker inom sporten, gärna i Hockeyallsvenskan.

Vad kommer du minnas mest av säsong 12/13?
-Eftersom Rögles säsong var en klar missräkning så kommer jag utan tvekan att minnas mitt vad. Det kommer att hänga med mig hela livet. Jag twittrade inför säsongen att jag skulle gå i Malmös maskotdräkt från Malmö till Ängelholm ifall Rögle hamnade i Kvalserien. Så blev det och jag stod för mitt ord. Det tog 21 timmar och sträckan på 8,4 mil i kraftig vind och med -9 på termometern så kan jag fortfarande känna hur fruktansvärt ont jag hade i kroppen i veckor efteråt.

Hur ser du på din egna klubbs förgående säsong?
-Inför säsongen var jag som du förstår väldigt optimistisk. Rögle landade världsspelare som Gerber, Kukkonen, Preissing, Strbak, Barta och förstärkte med Juhamatti Aaltonen som grädde på moset. Det spelade ingen roll då gruppen inte drog åt samma håll och Rögle blev en slagpåse, detta trots att Gerber var Rögles klart bästa spelare under hela säsongen. En grym besvikelse men som nu är bakom oss. Nu gäller det att hitta tillbaka till sin identitet och lyfta mot nya framgångar.

Vad tycker du om VIKs säsong 12/13?
-Man ska vara grymt nöjda med säsongen. Man hade guldläge att gå upp sedan man ställt till med en skräll nere i Ängelholm i den första omgången av Kvalserien. Kändes som att något fattades men vi vet nu hur mycket ett samspelat lag betyder i jämförelse med enskilda individer. Västerås hade en klassmålvakt i Lars Johansson, Stefan Warg gjorde en kanonsäsong och framåt exploderade Fornataro. Jag trodde att man skulle falla ihop som ett korthus när Backlund och Berglund lämnade men Fagervalls grabbar ville annorlunda. En väldigt imponerande säsong som man nu ska bygga vidare på.

Vad tror du om ditt lags säsong?
- Är lite mer försiktig nu men det är en sådan satsning alla Röglefans kan stå bakom. Man satsar på egna talanger och kryddar med utvecklingsbara nyförvärv som varit på gränsen mellan Elitserien och Allsvenskan. Förutom Andreas Lilja då som återvänder till Sverige efter en lång och framgångsrik karriär borta i NHL. Det stora frågetecknet är väl målvaktssidan, Fransson och Gerber ersätts med två målvakter med ytterst liten erfarenhet från spel i seniorhockeyn. Maxwell lovordas men jag lägger min röst på att årets målvakt i USHL Kevin Lindskoug kommer hem och tar hand om spaden. Jag tippar på en topp-7-placering. (Värt att notera på denna fråga och kommande fråga är att flera spelare blivit klara både för Rögle och VIK sedan denna intervju gjordes, t.ex. Nylanders och Mitell //VIK Support-RED)

Vad tror du om VIK:s lagbygge 13/14?
- Man har en av seriens absolut bästa målvakter i Fransson. Han är en renodlad förstekeeper som bara växer ju fler matcher han får spela. Jag vill påstå att han är underskattad i hockeylandet då han enligt mig hör hemma i Elitserien. I övrigt har Niklas Johansson kryddat ett redan starkt lag med väldigt spännande spelare. Jag tror att en sådan som Jeremy Williams blir en stor succé. Backsidan ser lite tunn ut men där har man några platser till att fylla och gör man det på samma sätt som man gjort på de andra positionerna så är man en klar kandidat för ännu en kvalserie.

Vilken spelare i VIK skulle du helst se i ditt eget lag?
- Bra fråga. Jag tycker att "Masken" chansar på målvaktssidan. Kevin Lindskoug har aldrig spelat seniorhockey och Brandon Maxwell kommer från ett gästspel i den okända ukrainska ligan så valet känns givet. Jag säger Jonas Fransson som vore ett säkert kort.

Avslutningsvis, din syn på VIK-läktaren?
- Det var längesedan jag var i Rocklunda (ABB) så väljer tråkigt nog att passa på den frågan. På bortaplan (i Ängelholm) så har Västerås hittills aldrig stuckit ut mer än något annat lag.

//Niklas Koivisto

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar